časopisi panorama logotip panorama  
Domov O nas Novinarski kotiček Kazalo  
 
iskanje
POGLAVJA
Tednik Panorama
Arhiv novic-člankov do 9/2014
Novice-Aktualno-Zanimivo
Razni intervjui
Urednikov izbor člankov
Galerije fotografij
Napoved dogodkov
Za oglaševalce
ANKETA
Kdaj naj županski kandidati obelodanijo svojo odločitev?

rezultati anket
oddaj mali oglas
PRIJAVA/ODJAVA eNOVIC
Želite prejemati eNovice (aktualne dogodke, intervjuje, članke ... spletne strani tednikPanorama.si?
[preberi več ali pa se prijavi/odjavi]
Panorama št. 1330, 22.2.2018 Tednik PANORAMA v novi, 1330. številki med drugim prinaša:
INTERVJU: Mag. Damjan Kvas - oplotniški občinski svetnik
MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT
SPOMINSKA SLOVESTNOST NA DEDNEM VRHU
SMUČARSKI SKOKI V BREZJU PRI POLJČANAH
KDO SO OBČINSKI NAGRAJENCI OBČINE SLOVENSKA BISTRICA?
IZJEMEN USPEH ASJE MAJHEN NA PODROČJU GEOGRAFIJE
OBISK NADŠKOFA ALOJZA CVIKLA V LAPORJU
TRIJE PRAGERČANI NA RAJSKEM OTOKU
PROVOKATIVNO FOTO ZIJALO

… in še veliko zanimivega branja v novi številki tednika Panorama!
HITRI KONTAKTI
Uredništvo tednika Panorama
+386 2 805 00 80
Marketing
+386 2 805 00 74
Jurij Moličnik,
grafično oblikovanje

+386 2 805 00 78
Izgradnja kanalizacijskega sistema in čistilne naprave Pragersko

komunalcaLeta 2008 so bila odobrena sredstva Kohezijskega sklada Evropske unije z odločbo Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko za primarni kanalizacijski sistem za naselja Zgornja Polskava, Spodnja Polskava, Pragersko, Gaj, Leskovec in Stari Log ter čistilne naprave na Pragerskem. V okviru tega projekta je torej predvidena izgradnja kanalizacije v dolžini več kot sedemindvajset kilometrov in centralna čistilna naprava velikosti 6600 populacijskih enot z možnostjo povečanja kapacitete.
Sama operacija je opredeljena v Operativnem programu razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete Varstvo okolja - področje voda, prednostne usmeritve Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih vod. Operacijo delno financira Republika Slovenija iz proračunskih postavk Ministrstva za okolje in prostor. Razliko med tako pridobljenimi sredstvi iz Kohezijskega sklada in Ministrstva za okolje in prostor in celotno vrednostjo investicije zagotovi Občina Slovenska Bistrica.
Projekt je sestavljen iz treh sklopov in sicer za gradnjo in projektiranje, za obveščanje javnosti in gradbeni nadzor. Prvi in najtežji del je bila izbira izvajalca za izvedbo projektiranja, dobavo opreme in graditev čistilne naprave Pragersko in kanalizacijskega sistema na območju Občine Slovenska Bistrica. Po pregledu vseh šestih ponudb, ki so bile pravočasno in pravilno podane v zahtevanem časovnem roku, je bilo za izvajalca omenjenega dela izbrano podjetje Nivo, gradnje in ekolologija, d. d., Celje skupaj s partnerjem Hidroinženiring, d. o. o., Ljubljana. Vrednost podpisane pogodbe znaša bruto 6.290.916,11 evra. Z izvajalcem je bila v mesecu februarju podpisana pogodba, s katero se je zavezal, da bo celoten projekt končan v 450 dneh od veljavnosti pogodbe, rok za pridobitev uporabnega dovoljenja za obratovanje čistilne naprave pa je 810 dni od veljavnosti pogodbe.
Drugi del se je nanašal na izbiro izvajalca nadzora in strokovnega svetovanja pri izvedbi projekta. Za izvedbo omenjenega dela je bil izbran Institut za ekološki inženiring, d. o. o., iz Maribora. Za izvedbo tretjega dela tega projekta, to so ukrepi za obveščanje javnosti, pa je bilo izbrano podjetje Impos, d. o. o., iz Slovenske Bistrice. Vsi trije izbrani izvajalci so bili že uvedeni v delo.
Projekt izgradnje čistilne naprave in kanalizacijskega sistema je do sedaj največji projekt v naši občini na tem področju. Verjamemo, da nam bo uspelo celotno operacijo izvesti kakovostno v določenih rokih in tako prispevati svoj del k čistejšim in manj onesnaženim vodam na našem območju.
Borut Košič, sodelavec za prostorsko dokumentacijo


22.4.2010 [Število ogledov: 283]

  STATISTIKA
danes smo: 23.7.2019, 9:32:14
vaš IP naslov: 18.206.241.26
števec: 5548742
sportnik poljcane  54  resize motokros 08 radizel  65 sportnik poljcane  28  resize PustneMaske  3
NAROČI SE NA TEDNIK PANORAMA
©2007 TednikPanorama.si (Impos d.o.o.) - vse pravice pridržane | spletne strani ureja