časopisi panorama logotip panorama  
Domov O nas Novinarski kotiček Kazalo  
 
iskanje
POGLAVJA
Tednik Panorama
Arhiv novic-člankov do 9/2014
Novice-Aktualno-Zanimivo
Razni intervjui
Urednikov izbor člankov
Galerije fotografij
Napoved dogodkov
Za oglaševalce
ANKETA
Kdaj naj županski kandidati obelodanijo svojo odločitev?

rezultati anket
oddaj mali oglas
PRIJAVA/ODJAVA eNOVIC
Želite prejemati eNovice (aktualne dogodke, intervjuje, članke ... spletne strani tednikPanorama.si?
[preberi več ali pa se prijavi/odjavi]
Panorama št. 1330, 22.2.2018 Tednik PANORAMA v novi, 1330. številki med drugim prinaša:
INTERVJU: Mag. Damjan Kvas - oplotniški občinski svetnik
MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT
SPOMINSKA SLOVESTNOST NA DEDNEM VRHU
SMUČARSKI SKOKI V BREZJU PRI POLJČANAH
KDO SO OBČINSKI NAGRAJENCI OBČINE SLOVENSKA BISTRICA?
IZJEMEN USPEH ASJE MAJHEN NA PODROČJU GEOGRAFIJE
OBISK NADŠKOFA ALOJZA CVIKLA V LAPORJU
TRIJE PRAGERČANI NA RAJSKEM OTOKU
PROVOKATIVNO FOTO ZIJALO

… in še veliko zanimivega branja v novi številki tednika Panorama!
HITRI KONTAKTI
Uredništvo tednika Panorama
+386 2 805 00 80
Marketing
+386 2 805 00 74
Jurij Moličnik,
grafično oblikovanje

+386 2 805 00 78
Nov ultrazvočni aparat

ultra slovenskaOb koncu leta, ko hodi po svetu kar nekaj darežljivih mož - Miklavž, Božiček in dedek Mraz -, smo tudi v zdravstvenem domu (ZD) Slovenska Bistrica dobili darilo. 5. decembra je nov ultrazvočni aparat prevzela v uporabo ginekologinja Dušanka Bandelj Klančar, spec. gin in porodništva. Želja za novi ultrazvočni aparat je že kar nekaj časa visela v zraku, saj ta stane kar 35.000 evrov, vendar je bila v času, ko na vseh koncih varčujemo in je tudi v zdravstvu treba zategovati pas, pobuda slikarjev amaterjev z Zgornje Polskave, da nam podarijo slike, več kot dobrodošla. Danijel Gajšt je ob otvoritvi ambulante na Zgornji Polskavi 8. decembra 2007 predlagal, da bi člani KUD Likovne sekcije Zgornja Polskava darovali slike za potrebe zdravstvenega doma. Seveda sem se strinjala. V tednu boja proti raku smo 7. marca 2008 skupaj z Likovno sekcijo kulturno-umetniškega društva Gaj Zgornja Polskava in Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica pripravili dobrodelno prireditev, na kateri so bile na prodaj slik
e slikarjev KUD Zgornja Polskava in slikarjev sosednjih kulturno-umetniških društev. Izkupiček od prodanih slik je bil namenjen za nakup novega ultrazvočnega aparata za ZD Slovenska Bistrica.
Ultrazvočna preiskava je povsem nenevarna, v rokah strokovnjakov enostavna metoda, s pomočjo katere pogosto odkrijemo bolezen v začetni fazi, s pomočjo ultrazvočnega aparata pa tudi na enostaven, neboleč in varen način spremljamo potek zdravljenja.
Dražba, ki jo je profesionalno vodil Bojan Sinič, je izjemno dobro uspela, prejela sem veliko pohval in pozitivnih misli z najrazličnejših strani. Na dražbi je bilo od 50 podarjenih slik prodanih 33 za skupno ceno 6880 evrov. Slike, ki niso bile prodane na dražbi, so prejeli donatorji, ki so sredstva nakazali po dražbi (1820 evrov). Skupaj smo torej, po odbitku DDV, prejeli 7553,33 evra. Manjkajoča sredstva je zagotovil ZD Slovenska Bistrica iz amortizacijskih sredstev. Ideja o dražbi je bila res nekaj posebnega. Izredno je uspela in prav je, da se za vse, kar so sodelujoči prispevali, še enkrat iskreno zahvalim. Zahvala velja vsem donatorjem slik, predsedniku likovne sekcije Kopšetu in seveda Danijelu Gajštu, ki je akcijo skrbno vodil od ideje do izvedbe. Ta je izjemno uspela tudi zaradi izjemne organizacije Herte Žagar in njenih sodelavcev z Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica ter voditelja dražbe Bojana Siniča.
Novi aparat je že v uporabi. Največ ga uporablja ginekologinja za spremljanje rasti ploda. Naša želja je, da z njim čim večkrat osreči bodoče starše.

14.1.2009 [Število ogledov: 389]

  STATISTIKA
danes smo: 26.6.2019, 12:27:44
vaš IP naslov: 34.204.43.11
števec: 5459839
IMG 4396 NV  0377 Sportnik leta oplotnica 07  5 motokros 08 radizel  55
NAROČI SE NA TEDNIK PANORAMA
©2007 TednikPanorama.si (Impos d.o.o.) - vse pravice pridržane | spletne strani in spletna gostovanja